Zorg- en therapievormen

Bij MV Psychologie bieden we een scala aan behandelingen binnen de Basis GGZ, waaronder cognitieve gedragstherapie, schematherapie, ACT, EMDR en e-health. Deze therapieën zijn gericht op het aanpakken van psychische klachten, variërend van licht tot ernstig, op een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde manier.

Basis GGZ
In de basis GGZ zorg worden lichte, matige en ernstige, niet complexe klachten behandeld, vaak kortdurend en klachtgericht. De huisarts kan doorverwijzen voor hulp bij psychische problemen naar een zorgaanbieder binnen de basis-ggz of naar de gespecialiseerde ggz. Dit is afhankelijk van de mate van de problemen. MV Psychologie biedt behandeling binnen de Basis GGZ.

Wat is EMDR?

Wanneer sprake is van klachten die een relatie hebben met een eerdere nare gebeurtenis of angstbeelden in de toekomst wordt gebruik gemaakt van EMDR. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken.

EMDR is in 1989 in Amerika ontwikkeld om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals bijvoorbeeld angststoornissen, de gevolgen van meervoudige traumatisering en chronische pijn. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van een behandeling worden toegepast.

EMDR is een eerst aangewezen behandelmethode bij PTSS klachten volgens de landelijke richtlijnen. MV psychologie werkt volgens de richtlijnen van de Vereniging EMDR Nederland.