Zorg- en therapievormen

Bij MV Psychologie bieden we een scala aan behandelingen binnen de Basis GGZ, waaronder cognitieve gedragstherapie, schematherapie, ACT, EMDR en e-health. Deze therapieën zijn gericht op het aanpakken van psychische klachten, variërend van licht tot ernstig, op een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde manier.

Basis GGZ
In de basis GGZ zorg worden lichte, matige en ernstige, niet complexe klachten behandeld, vaak kortdurend en klachtgericht. De huisarts kan doorverwijzen voor hulp bij psychische problemen naar een zorgaanbieder binnen de basis-ggz of naar de gespecialiseerde ggz. Dit is afhankelijk van de mate van de problemen. MV Psychologie biedt behandeling binnen de Basis GGZ.

Schematherapie is een nationaal en internationaal wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten, zoals een zich herhalende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en veranderen. Tijdens de behandeling wordt de invloed van ervaringen uit je jeugd op je denken en doen onderzocht. Je leert je patronen herkennen en zodanig te veranderen dat je anders gaat denken, je beter gaat voelen en dingen anders gaat doen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier mee om te gaan. Hierdoor zul je beter richting kunnen geven aan je leven en je relaties met anderen kunnen verbeteren.